x

Saçların Yağlanmasının Nedenleri Nelerdir?

<h3><strong>Saçların Yağlanmasının Nedenleri Nelerdir?</strong></h3>

Saç derisinin altında bulunan yağ bezelerinin salgıladığı sebum, saçlardaki yağlanmanın temel sebebidir. Sağlıklı bir saç için oldukça önemli olan sebum, saç derisini nemlendirir ve saçın daha parlak görünmesini sağlar. Ancak yağlı saçlardaki sorun, aşırı sebum üretimidir. Bu durumsa saçın hacimsiz ve kirli görünmesine sebep olur. Sebum salgısının artma sebepleriyse değişiklik gösterir. Stres, iklim, sağlıksız beslenme ve ergenlik ya da gebelik gibi dönemlerdeki hormonal değişiklikler sebum salgısının artmasına ve yağlı saçlara sebep olabilir. Bazı saç tipleriyse yağlanmaya diğerlerine göre daha yatkın olabilir. Saçlarınızın yağlanmasına sebep olan birçok farklı faktör vardır. Bu içeriğimizde saçların yağlanmasının sebeplerinden ve uygulayabileceğiniz çözümlerden bahsedeceğiz.

Saçınızla Oynamak

Devamlı saçınızla oynamanız zararsız gibi gözükse de aslında saçınızın yağlanmasına sebep olur. Çünkü tıpkı saçınızın yağ ürettiği gibi parmaklarınız da yağ üretir. Saçınızla oynadığınızdaysa bu yağlar saçınıza geçerek saçınızın yağlanma sorununu bir üst seviyeye çıkarabilir. Bu yüzden saçınıza istediğiniz şekli verdikten sonra bir daha dokunmamanız saçlarınızın yağlanma sorununa yardımcı olacaktır.

Saç Kremini Doğru Bir Şekilde Uygulamamak

Saçlarınızın yağlı olması, saç kremi kullanmanıza engel değildir. Saç kremi, saçınızı nemlendirir ve besler. Bu sebeple saç kremi kullanmanız sağlıklı saçlar için önemlidir. Önemli olan kendinize uygun olan kremi bulmaktır. Halalles’in Besleyici Şaç Bakım Kremi saçlarınızın bakımını sağlamak için oldukça kulanışlı bir üründür. Saçlarınızın beslenmesine, kolay taranmasına ve canlı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Saç kremini uygularken saç diplerinize ürünü sürmemeye dikkat edin. Kremi saçınızın ortalarına ve uçlarına doğru uygulayın. Saç diplerine saç kremini uygulamanız saçınızın daha da ağırlaşmasını sağlayacaktır.

Yastık Kılıfını Değiştirmemek

Yastık kılıfınızı sık sık değiştirmeniz saçlarınızın daha geç yağlanmasına yardımcı olabilir. Yüzünüz ve saçınızdaki yağlar yattığınızda yastık kılıfına işler. Bu da ertesi gün saçınızın dün gecekine göre daha yağlı olduğunu hissetmenize yol açacaktır. Düzenli ve sık aralıklarla yastık kılıfını değiştirerek yağlanmaya karşı önlem alabilirsiniz.

Saçlarınızı Düzleştirmek

Saçlarınızı düzleştirmek, saçlarınızın olduğundan daha yağlı görünmesini sağlayabilir. Düz saçta yağ, kıvırcık saça kıyasla daha net görülür ve düz saç, saç derisindeki ve yüzünüzdeki yağlarla daha çok temasa geçerek saç gövdesine yayılır. Bunun yerine kıvırcık ve dalgalı saç modellerini tercih etmek saçınıza hacim katacaktır ve saçlarınızın daha sağlıklı gözükmesini sağlayacaktır.  

Şampuan Kullanımına Dikkat Etmemek

Saçınızı hangi sıklıkta yıkamanız gerektiği en çok merak edilen konulardan birisidir. Aslına bakarsanız herkesin sebum oranı farklıdır ve bu yüzden saç yıkama sıklığı kişiden kişiye değişiklik gösterir. Ancak saçı her gün yıkamanın zararlı olduğu hakkında görüşler mevcuttur. Saç uzmanı Lynne Goldberg, “Saçındaki yağdan kurtulmak için sürekli saçını yıkayanlar kafa derilerini kurutarak daha fazla yağ üretilmesine yol açıyorlar.” demiştir. Bu yüzden her gün yıkanıyorsanız bile saçınızı her gün şampuanlamamaya özen gösterin. Şampuanı kullandıktan sonra da saçınızı iyice durulayın. Saçınızı iyi durulamadığınızda saç diplerinizde şampuan kalıntıları kalır ve bu da yağlanmaya yol açar.Duş aldığınızda suyun çok sıcak olmamasına da dikkat edin. Sıcak su, saçta yağlanma ve kepeğe sebep olabilir. 

Saçın Yağlanmasını Önlemek İçin Yapılabilecekler       

Saçlarınızın yağlanmasının olabildiğince önüne geçmek için yapabileceklerinizden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Doğru Şampuanı Bulmak

Yağlı saçlar için özel geliştirilen şampuanları kullanarak saçınızın yağlanmasını önleyebilirsiniz. Kremli şampuan ya da parlaklık veren şampuanlar yağlı saçlara uygun değillerdir. Saç diplerini temizleyecek ama aynı zamanda kurutmayacak ürünler yağlı saçlar için uygundur. Halalles Arındırıcı Şampuan, bitkisel ürünlerden oluşan yapısıyla saçlarınızı besler ve derinlemesine temizler. Saçlarınız işlem görmüşse ve dökülüyorsa Halalles’in Dökülme Karşıtı Şampuan, Arındırıcı Şampuan ve Besleyici Saç Bakım Kremi’ni bulunduran 3’lü setini satın alarak bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Saç Stili Seçimi

Saç bandı ve şapka gibi saç aksesuarlarını kullanmak, saçlarınızın yağlanmasına sebep olur. Saçlarınızın nefes almasına izin verirseniz yağlanmanın azaldığını göreceksiniz. Ayrıca saçı sıkı sıkı bağlamak da saçlarınızdaki yağlanmayı artıracak başka bir faktördür. Ayrıca saçlarınızın kırılmasına da sebep olur. Bu yüzden bu tür saç modellerini sık sık kullanmamalısınız.

Saçı Doğru Kurutmak

Fön makinesini kullanırken saçınızdan belirli bir uzaklıkta tutmaya gayret edin. Saç kurutma makinesini saça yakın tutmak saç derinizin terlemeye başlamasına ve daha fazla yağ üretmesine sebep olur.

Beslenme Alışkanlıkları

Yediğiniz yemekler saçınızın yağlanmasını etkileyen faktörlerdendir. Şeker, süt ürünleri ve kırmızı eti çok tüketmek saçınızın daha çok yağ üretmesine sebep olabilir. Yağlı yiyecekler tüketmek de yağlı saçların başka bir sebebidir. Bunlar yerine sebze, meyve ve tahıllı yiyecekler tüketmelisiniz. Unutmayın ki sağlıklı beslenmek sağlıklı saçlara kavuşmak için oldukça önemlidir.

Saçları Daha Az Taramak

Saçlarınızı taramak yağ bezelerini uyarır ve sebumu saç diplerinizden bütün saçınıza yaymanıza yardımcı olur. Bu da saçınızın daha yağlı gözükmesine sebep olur. O yüzden yağlı saçlardan şikayetçiyseniz saçınızı biraz daha az tarayarak yağlı saç görünümünden kurtulabilirsiniz. Kullandığınız saç fırçası ve tarakların temiz olmasına dikkat etmek de yağı engelleyen başka bir adımdır. Tıpkı yastık kılıflarında olduğu gibi kullandığınız eşyaların temiz olmasına dikkat etmelisiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Saçlarda Kepek Oluşumu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kepek, çok ciddi bir durum olmasa da pek çok kişinin yaşadığı ve özellikle de görsel açıdan bazen son derece rahatsız edici olabilen bir problem. Bu blog yazımızda, kepekten, neden oluştuğundan ve gidermek için yapılabileceklerden kısaca bahsettik.

Saç Dökülmesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Saç dökülmesi, günümüzde pek çok insanın yaşadığı bir problem. Farklı yaşlarda çeşitli sebeplerle ortaya çıkabilen, dış görünüşü önemli ölçüde etkileyebilen bu problem hakkında pek çok yanlış bilgi...

Saçlarınıza Zarar Veren 5 Şey

İyi saç bakımı, yalnızca doğru ürün tercihlerinden ibaret değil. Stil tercihlerinden saçımıza yaptığımız/yaptırdığımız uygulamalara ve yıkama alışkanlıklarımıza kadar saçlarımızın sağlığına etki eden pek çok faktör var ve yanlış kararlar vererek farkında...

Daha Sağlıklı Saçlar İçin Önemli 4 Vitamin

Doğru beslenmek ve belli başlı vitaminleri gerektiği miktarlarda almak, vücudumuzun geneli için olduğu gibi saçlarımız için de oldukça önemli. Öyle ki, saç dökülmesine sebep olabilecek pek çok faktörden bir tanesinin de yetersiz...

Saç Spreyi, Jöle ya da Köpük… Sizin İçin İdeal Ürün Hangisi?

Saç spreyi, jöle ve köpük saçlarına şekil vermek isteyen kadın – erkek hemen her yaştan pek çok kullanıcı tarafından tercih edilen ve düzenli olarak kullanılan ürünler. Peki doğru şekilde kullanıldığında üçü de etkili...

Yaz Ayları İçin Saç Bakım İpuçları

Güneş ışınları sağlığımız için faydalı ve gerekli olsa da, belli bir miktardan ötesi cildimiz için olduğu gibi saçlarımız için de zararlı olabilir. Tuzlu deniz suyunun ve klorlu havuz suyunun da saçlar için yıpratıcı olabileceğini...

Doğru Şampuan Seçimi Nasıl Yapılır?

Şampuan seçimi; sağlıklı, hacimli, yumuşak ve parlak saçlara ulaşmak için oldukça önemlidir. Piyasada birçok farklı amaca uygun şampuan, saç kremi ve saç bakım ürünleri mevcuttur. Bu kadar ürün arasından doğru şampuanı...

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir

Günlük hayatta çoğu zaman saçınızın döküldüğüne şahit olursunuz. Yastığınızda, duştan çıktığınızda ve saçınızı taradığınızda dökülen saçları görebilirsiniz. Bu durumda herhangi bir anormallik yoktur. Hatta günde 50 -...
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.